LEKI PELAA MESTIKSEN PUOLIVÄLIERISSÄ ROKIA VASTAAN

Puolivälieräsarja alkaa perättäisillä kotiottelulla tiistaina 19.3 ja keskiviikkona 20.3

Mestiksen runkosarja on päättynyt ja runkosarjassa toiseksi sijoittunut LeKi aloittaa Mestiksen playoffsit puolivälieräsarjalla RoKia vastaan. Paikkakuntien etäisyyksistä johtuen on sovittu, että sarja aloitetaan ensin kahdella ottelulla Lempäälässä (ti 19.3 ja ke 20.3) ja seuraavat kaksi ottelua pelataan Rovaniemellä (la 23.3 ja su 24.3). Sarja jatkuu tarvittaessa tiistaina 26.3 Lempäälässä, mahdollinen 6.ottelu pelataan Rovaniemellä torstaina 28.3 ja mikäli ratkaisua ei ole ennen tullut, puolivälierät päättyvät Lempäälässä lauantaina 30.3.


LeKin runkosarja oli menestyksekäs ja kauden aikana rikottiinkin monta Kisan entistä Mestis-ennätystä (esim. pisteet,tehdyt maalit ja voitot)! LeKin paras pistemies runkosarjassa oli Santeri Vuoti, joka sijoittui koko sarjankin pistepörssissä peräti kolmanneksi. Pisteillä 20+36=56 Vuoti rikkoi LeKin yhden kauden piste- ja syöttöennätykset sekä jakaa nyt maaliennätyksen Antti Höllin kanssa. Koko Mestiksen puolustajien pistepörssin voitti Matias Haaranen toisena LeKiläisenä Juha Leimun jälkeen ja Saukkopaitaan loppukaudeksi palannut Kristian Tanus oli Mestiksen tulokkaiden pisteykkönen! Peräti 14 Mestistä jo edelliskausina pelannutta Kisan pelimiestä rikkoi kauden aikana piste-ennätyksensä, joten valmentajat Miikka Kuusela ja Juha Selin saivat kyllä piiskattua joukkueen huimaan lentoon runkosarjassa!


LeKin vastustaja Rovaniemen Kiekko sijoittui runkosarjassa lopulta seitsemänneksi. Pudotuspelipaikka näytti jo karkaavan joukkueelta, mutta viimeisen viikon petraus ja voitot Jokipojista sekä runkosarjan ykkösestä Hermeksestä varmistivat RoKin historian ensimmäisen Mestiksen playoffs-paikan. Rovaniemeläisten paras pistemies runkosarjassa oli ranskalainen Gabin Ville tehoilla 12+21=33 ja RoKin ehdoton ykkösmaalivahti on HPK:ssakin kauden aikana parissa Liigapelissä torjumassa käynyt Rasmus Reijola.


LeKi ja RoKi pelasivat runkosarjassa neljä kertaa vastakkain ja jokaisessa ottelussa juhli vierasjoukkue. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat Rovaniemellä 19.10 ja peli päättyi LeKille Otto Latvalan jatkoaikamaalilla 2-3. Toinen kohtaaminen pelattiin Lempäälässä 17.11, jolloin RoKi kävi viime hetken alivoimamaalilla ryöstämässä pisteet Rovaniemelle lukemin 1-3. Kauden kolmas kohtaaminen pelattiin myös Lempäälässä 26.1. ja tässäkin pelissä RoKi näytti vievän pisteet mukanaan johtaen vielä kolmannen erän puolessa välissä kolmella maalilla. LeKi tuli kuitenkin takaa tasoihin, mutta RoKin Olli-Matti Järvelä ratkaisi pelin lopullisesti jatkoajalla lukemiin 3-4. Viimeisen kerran joukkueet kohtasivat pari viikkoa sitten 2.3 Rovaniemellä, jolloin LeKi oli vain kolmella kentällisellä liikenteessä. Joukkue taisteli kuitenkin loistavasti ja pisteet lähtivät Lempäälään murskavoitolla 2-6! LeKin paras pistemies keskinäisissä kohtaamisissa runkosarjassa oli Santeri Vuoti (4+4=8) ja RoKin Eetu Karvinen (3+1=4). Mielenkiintoisena faktana voi mainita, että LeKin maalia vartioi kaikissa neljässä kohtaamisessa eri mies; ekassa Leevi Nikkinen, toisessa Kimmo Rautiainen, kolmannessa Miroslav Svoboda ja neljännessä Arttu Kulmala.


Ensimmäinen puolivälierä pelataan siis jo huomenna tiistaina Kiekkobussi Areenalla klo 18.30 alkaen. Lippujen hinnat löytyvät: https://lekimestis.fi/fi-fi/article/etusivu/pudotuspelien-lippujen-hinnat/79/ ja ne kannattaa ostaa ennakkoon: https://kauppa.lekimestis.fi/pd/195/paasylippu

Muistutuksena, että mitkään LeKin runkosarjan kausikortit tai edut eivät ole pudotuspeleissä voimassa. Pudotuspeleihin myydään LeKin playoffs-kausikortteja vielä tiistain 1.puolivälierän alkuun asti: https://lekimestis.fi/fi-fi/article/etusivu/lekin-playoffs-kausikortit-myynnissa/70/


LeKin kapteenin Sami Laakson PLAYOFFS-ENNAKKOHAASTATTELU

LEKIN PÄÄVALMENTAJAN MIIKKA KUUSELAN ENNAKKOHAASTATTELUTERVETULOA KANNUSTAMAAN LEKI VOITTOON JA KOHTI VÄLIERIÄ!